Καταυλισμός 500 Παρανόμων Μετανάστών Στο Βαθύ Σάμου! Σε Απόγνωση Οι Κάτοικοι

Ανυπόφορη έχει γίνει η κατάσταση για τους κατοίκους της πρωτεύουσας της Σάμου, στο κέντρο της οποίας έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από πεντακόσιοι μετανάστες από το κομμάτι του καταυλισμού που κάηκε πριν από λίγες εβδομάδες.

Η εφημερίδα «Espresso» έχει γίνει αποδέκτης σφοδρών παραπόνων από Σαμιώτες αναγνώστες, ενώ και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης δεν μπορεί να ανασάνει από τα προβλήματα. Την άμεση απομάκρυνση, λοιπόν, εκτός Σάμου των 500 αιτούντων άσυλο, οι σκηνές των οποίων κάηκαν στις 26 και 27 Απριλίου κατά τα επεισόδια στο ΚΥΤ στο Βαθύ, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ο περιφερειάρχης Μουτζούρης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε μεγάλο μέρος του καταυλισμού, έκανε περίπου 500 μετανάστες, οικογένειες και παιδιά να χάσουν το κατάλυμά τους, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένας νέος αυθαίρετος καταυλισμός.

Πολλές σκηνές βρίσκονται εντός του περιφερειακού δρόμου της πόλεως και δημιουργούν κυκλοφοριακά προβλήματα. Οι 500 αυτοί άνθρωποι, στοιβαγμένοι εν μέσω πανδημίας στον αστικό ιστό της πόλεως του Βαθέος, αποτελούν υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους. Καθημερινά εδώ και μια εβδομάδα δέχομαι τηλεφωνήματα και μηνύματα από αγανακτισμένους πολίτες.

Κύριε υπουργέ, με την παρούσα επιστολή, αφού πέρασαν αρκετές ημέρες χωρίς να έχει δοθεί κάποια ουσιαστική επίλυση στο πρόβλημα της Σάμου, θα σας παρακαλούσα να απομακρυνθούν άμεσα οι άνθρωποι αυτοί από το Βαθύ. Οι κάτοικοί του καθημερινώς εδώ και πέντε χρόνια υποφέρουν».

Τόσο ο Κώστας Μουτζούρης όσο και οι κάτοικοι στο Βαθύ της Σάμου έχουν φτάσει στα όριά τους, πιστεύοντας ότι τους έχει ξεχάσει ακόμα… κι ο Θεός. Από τη μια έχουν τον φόβο της πανδημίας, όπως όλη η χώρα, και από την άλλη τους δεκάδες ανεξέλεγκτους μετανάστες γύρω γύρω και μέσα… στις αυλές των σπιτιών τους.

newsbreak.gr