Καταγγελία για μετατροπή των ντελιβεράδων σε «εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα»

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προέβη το βράδυ της Πέμπτης το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής, υποστηρίζοντας πως εργαζόμενοι που δουλεύουν ως διανομείς για λογαριασμό του «e-food», είναι, πλέον, αντιμέτωποι με το δίλημμα ή να βρεθούν στην ανεργία, είτε να αναγκαστούν να δουλεύουν με μια σύμβαση που «επιφέρει πλήγμα σε στοιχειώδη δικαιώματά τους».

 

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, η λήξη των συμβάσεών τους αξιοποιείται από την εργοδοσία ως εργαλείο ώστε «να απαλλάσσεται από τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των διανομέων». Έτσι, «η εταιρεία εκβιάζει τους συναδέλφους διανομείς με χαμηλή αξιολόγηση, με το δίλημμα ή άνεργος ή “συνεργάτης”», προωθώντας 6μηνες συμβάσεις τύπου «freelancer», που απαλλάσσουν την εργοδοσία «από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα» και καθιερώνουν την πληρωμή «με το κομμάτι».

 

  • Δείτε το μήνυμα που έλαβαν οι διανομείς της εταιρείας:

efood freelancers

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τη στιγμή που αναρτήθηκε στα social media το εν λόγω μήνυμα, το Twitter πήρε «φωτιά», με το hashtag #cancel_efood που δημιουργήθηκε για την περίσταση, να συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές…

  • Δείτε την ανάρτηση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής:

 

πηγη newsbreak.gr