Κάποιοι τα “τσέπωσαν” για τα hotspot και τώρα τους άφησαν στην πείνα. Τι περίμενες να γίνει , θα ξεσηκωθούν αλλά εναντίον μας.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της διαχείρισης του προσφυγικού, που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις στα νησιά – ιδίως στη Μυτιλήνη – και προκαλεί σφορδές κόντρες σε πολιτικό επίπεδο.

Τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τα επεισόδια και τις αντιδράσεις μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στα ανοιχτά κέντρα των νησιών επιχειρούν να ταυτοποιήσουν οι αρμόδιες Αρχές.

Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες που έκανε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση βρήκε «ένα κύκλωμα -δίκτυο συμφερόντων- που απομυζούσε και εκμεταλλευόταν την ταλαιπωρία και τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων. ΜΚΟ, όχι όλες. Αυτό το μαύρο και σκοτεινό δίκτυο δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να το σπάσει μέσα σε λίγους μήνες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί άτομα που κινούνται διαρκώς μεταξύ των ελληνικών νησιών και των τουρκικών ακτών και εξετάζεται αν έχουν εμπλοκή ακόμα και με τη διακίνηση μεταναστών προς την Ελλάδα μέσω παράνομων δικτύων διακινητών. Μερικοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εμφανίζονται ως συνεργαζόμενοι ή να έχουν επαφές με ΜΚΟ ώστε καλυπτόμενοι πίσω από αυτές να αναπτύσσουν τη δράση τους. Τα στοιχεία που συλλέγονται εξετάζονται προσεκτικά από τις Αρχές για να διαπιστωθεί αν προβαίνουν σε παράνομες δραστηριότητες και σε μια τέτοια περίπτωση να ασκηθούν ακόμα και διώξεις.
Το σίγουρο είναι ότι όσο ο χρόνος περνά οι ροές μεταναστών μέσα στην Άνοιξη θα αυξηθεί με μεγάλα νούμερα και αυτό είναι που ανησυχεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση αλλά πάνω απ όλα τους νησιώτες .