Ήρθε η σειρά μας! Ποιο άγαλμα Έλληνα ζήτησαν να κατέβει με αφορμή τα επεισόδια στις ΗΠΑ

Μετά τις αποκαθηλώσεις αγαλμάτων και ανδριάντων προσωπικοτήτων σε Ευρώπη και Αμερική, ήρθε η σειρά του Ελληνισμού.

Όμως, σε αντίθεση με άλλες χώρες, το άγαλμα που πρότειναν να αποκαθηλωθεί δεν είναι αυτό κάποιου σκλαβέμπορα ή αποικιοκράτη, αλλά του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα!!!

Ο Διγενής ήταν ο Αρχηγός του αγώνα της ΕΟΚΑ, δηλαδή του ένοπλου εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος που σκοπό είχε να τερματίσει την αγγλική αποικιοκρατία και να πετύχει την ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Το κάλεσμα για αποκαθήλωση του Αρχηγού του αντιαποικιακού αγώνα το έκανε, μέσω Facebook, ο κ. Δώρος Πολυκάρπου, εκτελεστικός διευθυντής της μη-κυβερνητικής οργάνωσης ΚΙΣΑ.

Βανδάλισαν το μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Μεσσηνία
Στον προσωπικό του λογαριασμό έγραψε πως:

«Αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με τις αρχές μας και να λέμε μπράβο με την ψυχή μας σε αυτούς που αποκαθήλωσαν σε ΗΒ, Βέλγιο κλπ τα αγάλματα όσων διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ας ξεκινήσουμε από το σπίτι μας».

Το σχόλιο του συνοδεύει μονταρισμένη εικόνα του Γεώργιου Γρίβα να τον “σηκώνει” γερανός.

Οπότε να περιμένουμε και δηλώσεις κατά ακόμα πιο σημαντικών ηρώων; Όλα στις μέρες μας!

Ο Διγενής όμως, όχι μόνο πολέμησε κατά των αποικιοκρατών Άγγλων αλλά το κίνημα της ΕΟΚΑ τύγχανε σεβασμού και μεγάλης εκτίμησης και στην Αφρική.

Επί παραδείγματι, τον Σεπτέμβριο του 1959 ο Κρόμπο Εντουσέι, υπουργός δημοσίων έργων της Γκάνα, ζήτησε και είχε συνάντηση με τον Διγενή. Ο Εντουσέι, μέλος του “Εθνικού Κόμματος του Λαού”, εξέφρασε την συγκίνησή του και θαυμασμό για τα κατορθώματα του Γρίβα.

 

 

Πηγη