«Ήμασταν πάντα Έλληνες. Τώρα πήραμε απλώς τα διαβατήρια»: Τα συγκινητικά λόγια του Αντετοκούνμπο

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πάντα ήμασταν Έλληνες»

Ο Έλληνας θρυλικός μπασκετμπολίστας, μίλησε στους δημοσιογράφους, για την συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Με τη συγκίνηση ζωγραφισμένη στα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μίλησε την πολιτογράφηση της οικογένειάς του, τονίζοντας και πάλι ότι «πάντα ήμασταν Έλληνες».

«Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ και χτες που πήγαμε στον πρωθυπουργό. Αν μας έλεγε ποτέ κανείς ότι με σκληρή δουλειά μετά από χρόνια θα καθόμασταν δίπλα να μιλήσουμε με την πρώτη Γυναίκα Πρόεδρο, θα σας έλεγα πως είναι ψέματα.

Δεν έχω συγκινηθεί, προσπαθώ να κρατηθώ, αλλά σκέφτομαι και θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια πώς ήταν… Γιατί μεγάλωσα από Νιγηριανούς γονείς που ήρθαν το 1990 στην Ελλάδα, έκαναν θυσίες για τα παιδιά τους 25 χρόνια και μας έστειλαν σε ελληνικό σχολείο και μετά ήταν παράνομοι, φοβόντουσαν να μείνουν στον δρόμο. Μας έδωσαν ελληνικές αρχές και ελληνική κουλτούρα.

Δεν βλέπαμε το μέλλον, ήμασταν παιδιά… Μετά από οκτώ χρόνια με σκληρή δουλειά και αφοσίωση είμαστε εδώ, συναντήθηκα με την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην Ελλάδα, μας άκουσε, μας είπε και αυτή την ιστορία της.

Ήταν πάντα Έλληνες η μητέρα και τα αδέρφια μου, χτες απλά πήραν τα διαβατήρια. Και να μην τα έπαιρναν, πάντα εδώ θα γυρνάγαμε, εδώ είναι η πατρίδα μας» τόνισε ο Γιάννης.

«Ήμασταν πάντα Έλληνες. Τώρα πήραμε απλώς τα διαβατήρια»: Τα συγκινητικά λόγια του Αντετοκούνμπο

Τα λόγια του Γιάννη Αντετοκούνμπο

The post «Ήμασταν πάντα Έλληνες. Τώρα πήραμε απλώς τα διαβατήρια»: Τα συγκινητικά λόγια του Αντετοκούνμπο appeared first on i-diakopes.gr.