Η υπόθεση με το πεσμένο Τουρκικό drone στον Έβρο.

Ένα τουρκικό drone έπεσε  στις Φέρες,  σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το militaire.gr

«Πρόκειται για τα μικρού μεγέθους drone που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για χαμηλές πτήσεις με τις οποίες λαμβάνουν εικόνα», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Θυμίζουμε ότι, τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι είχαν στήσει επιχείρηση με την κωδική ονομασία «1453» κατά την οποία μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποιούσαν περιπολίες στα σύνορα με στόχο να ανακοπούν οι επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά των μεταναστών.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο drone δεν είναι, σύμφωνα με το enikos.gr, UAV που προορίζεται για στρατιωτική χρήση, δεν φέρει κάρτα μνήμης παρά μόνο μία κάμερα μετάδοσης πληροφοριών και οι πληροφορίες για κατάρριψή του δεν επιβεβαιώνονται επίσημα. Πιο πιθανό θεωρείται το σενάριο για κάποια μηχανική βλάβη ή αστοχία του χειριστή να έφερε αυτό το αποτέλεσμα.

 

Θυμίζουμε πως κύρια χρησιμότητά τους είναι να καθοδηγούν τις ορδες αλλοδαπών στα κατάλληλα «περάσματα» του Έβρου, παρακολουθώντας παράλληλα κάθε κίνηση των ελληνικών δυνάμεων.

Η κατάσταση στον Έβρο με την ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα έχει φέρει σε οριακά επίπεδα την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση.