Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορά της για να φύγουν οι πρόσφυγες. Τώρα πείτε μας τι θα κάνετε στην κυβέρνηση.

Την απόφαση να μην εμποδίζει τους πρόσφυγες από τη Συρία να φτάνουν στην Ευρώπη από ξηρά και δια θαλάσσης έλαβε η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου Τούρκου αξιωματούχου που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς αναμένεται να καταφθάσει στην Τουρκία μεγάλος αριθμός προσφύγων από την Ιντλίμπ, όπου οι εκτοπισμένοι εξαιτίας των βομβαρδισμών φτάνουν περίπου το ένα εκατομμύριο.

Όπως πρόσθεσε ο αξιωματούχος, δόθηκε εντολή σε αστυνομικούς, ακτοφυλακή και συνοριοφύλακες να αποσυρθούν.

Το άνοιγμα των συνόρων θα συμβεί σε περίπτωση που θα υπάρξει προσφυγικό κύμα από την Ιντλίμπ. Εάν συμβεί αυτό δεν θα γίνει διάκριση μεταξύ μεταναστών και Σύρων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν το δημοσίευμα του Reuters και δεν αναφέρουν ποιος είναι ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα σήμερα, νέοι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ. Ο νομάρχης της Αντιόχειας ανέφερε ότι τουλάχιστον 29Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από αεροπορική επίθεση των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάλ αλ Ασαντ. Αργότερα δημοσιογραφικές πληροφορίες, ανέβαζαν τον αριθμό των νεκρών Τούρκων στρατιωτών σε 38. Κουρδικές πηγές έκαναν λόγο ακόμη και για 113 νεκρούς.

Οι νεκροί και τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες δεν μπορούσαν να μεταφερθούν στην Τουρκία με εναέρια μέσα, επειδή η Ρωσία αρνήθηκε να ανοίξει τον εναέριο χώρο της Συρίας.

πηγη cnn