Η παραγγελία έγινε . Oι επίλεκτες δυνάμεις του στρατού μας αποκτούν τον “αθόρυβο θάνατο”

Το Μ82, τυποποιημένο από τον στρατό των ΗΠΑ ως M107, είναι ένα ημι-αυτόματο τουφέκι κατά υλικού με λειτουργία ανάκρουσης που αναπτύχθηκε από την αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία όπλων Barrett Firearms. Σχεδιασμένο ως βαρύ SASR (Special Application Scoped Rifle), χρησιμοποιείται από πολλές μονάδες και στρατούς σε όλο τον κόσμο. Αποκαλείται, επίσης, «light fifty» για το .50 BMG (12,7×99mm ΝΑΤΟ) διαμέτρημά του.

Αυτό όμως το όπλο έχει αγοραστεί και υπάρχει ήδη στις ειδικές δυνάμεις του στρατού μας.

Η νέος διαγωνισμός όμως έχει ειδικές προδιαγραφές για τα νέα “sniper” όπλα των επίλεκτων δυνάμεων και περιμένουμε με αγωνία να δούμε ακριβώς ποιο όπλο θα προστεθεί στο οπλοστάσιο των ειδικών δυνάμεων .

Η ανάρτηση είναι σαφής .

Στην προμήθεια 119 τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή και 473.025 φυσιγγίων ειδικής ακριβείας, ύψους 6,1εκατ ευρώ, προχωρά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με στόχο την επιχειρησιακή αναβάθμιση των ειδικών μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κατακύρωση του διαγωνισμού, που προκήρυξε η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων(ΓΔΑΕΕ), θα δώσει στους “μοναχικούς λύκους” των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων ένα φονικό πολλαπλασιαστή ισχύος για να εκτελούν τις αποστολές τους από απόσταση μεγαλύτερη των 1.500 μέτρων.

Στο μεταξύ, με βάση τις προδιαγραφές που έχει θέσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας το νέο τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή θα πρέπει να έχει δραστικό βεληνεκές το ελάχιστο 1500 μέτρα, το βάρος του χωρίς διόπτρα και λοιπά παρελκόμενα να μην υπερβαίνει τα 8 κιλά και να έχει προσδόκιμο όριο ζωής χωρίς άλλες εργασίες αποκατάστασης, πλην αλλαγής κάννης, το λιγότερο τα 20.000 φυσίγγια ενώ θα έχει τη δυνατότητα ρυθμού βολής 20 φυσίγγια/λεπτό. “Το τυφέκιο να συνοδεύεται από διόπτρα ημέρας, προσάρτημα νυχτερινής σκόπευσης, 5 τουλάχιστον γεμιστήρες, σιγαστήρα, κυτίο καθάρσεως,δίποδα, «σκληρή» και «μαλακή» θήκη μεταφοράς, υπολογιστή χειρός(RPDA) και απαραίτητα εργαλεία για την πλήρη λύση και αρμολόγηση του τυφεκίου”.