Η Κομισιόν διαψεύδει τον Κικίλια για το εμβόλιο του κορωνοϊού. Δεν έχει καθοριστεί ακόμη ημερομηνία !!

Ο Βασίλης Κικίλιας  αναφέρθηκε σε χιλιάδες δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού, που θα έφταναν στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, αλλά η Κομισιόν δεν επιβεβαιώνει αυτή την είδηση.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςΒίβιαν Λουνέλα, σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο, απάντησε για το θέμα ότι δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί η ημερομηνία για τη διάθεση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού», δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Λουνέλα προσθέτοντας ότι η Επιτροπή συζητά την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρείες, ώστε να μπορέσει να τα παράσχει άμεσα στα κράτη μέλη. Παράλληλα, σημείωσε ότι έχει ήδη έρθει σε μία πρώτη συμφωνία με την AstraZeneca, ώστε να παραλάβει 300 εκατ. δόσεις εμβολίων, όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ συμπλήρωσε ότι αυτό «είναι μία εργασία εν εξελίξει, καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών» παραπέμποντας σε δήλωση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, η οποία είχε εκφράσει την ελπίδα της να έχουμε το εμβόλιο στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης.

 

Δείτε το βίντεο με τις ανακοινώσεις της  Βίβιαν Λουνέλα