Η Ελλάδα «ίσιωσε» την καμπύλη του ιού πριν από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης

Η Ελλάδα «ίσιωσε» την επιδημική καμπύλη πριν από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης, σύμφωνα με συγκριτική πανευρωπαϊκή αναλυτική έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το γαλλικό Bridge Tank.

Η έκθεση του Bridge Tank συγκρίνει το ξέσπασμα του κορονοϊού σε δέκα μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, με την Ελλάδα, χάρη στα έγκαιρα και αυστηρά περιοριστικά μέτρα, να αποδεικνύεται πρώτη στην «επιπέδωση» της καμπύλης και στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

Η συγκριτική έκθεση χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα εντυπωσιακή την αντίθεση μεταξύ της Ελλάδας –«η οποία ανέστειλε δημόσιες εκδηλώσεις και έκλεισε τα σχολεία πριν από τον εντοπισμό των πρώτων 100 κρουσμάτων»- και της Ισπανίας – «η οποία έλαβε παρόμοιες αποφάσεις σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο της επιδημίας».

 

Ο πρόεδρος του Bridge Tank, Joel Ruet δήλωσε ότι τέσσερις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό των πρώτων 100 κρουσμάτων COVID-19 σε κάθε χώρα, χρειάστηκαν 19 ημέρες για να διπλασιαστεί ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα, το οποίο είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα κατάφερε με επιτυχία την επιπέδωση της επιδημικής καμπύλης. Στο άλλο άκρο του φάσματος, προσθέτει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζει ακόμη ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η Ελλάδα «ίσιωσε» την καμπύλη του ιού πριν από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης - Εικόνα 2

Στη λίστα των χωρών με την καλύτερη επίδοση, η Ελλάδα ακολουθείται από την Τσεχία και τη Ρουμανία, ενώ η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο συγκαταλέγονται στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη νόσο.

Η έκθεση, τέλος, αναφέρει ότι στη Γερμανία, αν και τα περιοριστικά μέτρα εφαρμόστηκαν σχετικά αργότερα και όχι πλήρως, ο αριθμός των θανάτων δεν έχει φτάσει στα επίπεδα των γειτονικών χωρών της, αλλά εξακολουθεί να αυξάνεται γρήγορα.

[reader.gr]

The post Η Ελλάδα «ίσιωσε» την καμπύλη του ιού πριν από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης appeared first on Koyzoylo.gr.