Η αλήθεια αναφορικά με τις Ελληνίδες που περιγράφουν την κατάσταση στην Ιταλία

Αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν γίνει viral υποδηλώνουν ότι το ίδιο άτομο προσκλήθηκε σε τρεις διαφορετικές εκπομπές της τηλεόρασης για να παρουσιάσει την κατάσταση στην Ιταλία χρησιμοποιώντας διαφορετική ιδιότητα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το συγκεκριμένο άτομο παρουσιάζεται άλλοτε ως οικονομολόγος, άλλοτε ως γιατρός κι άλλοτε ως απλή κάτοικος. Στην ανάρτηση υπάρχουν και τρεις εικόνες, στιγμιότυπα από αυτές τις εκπομπές, που σύμφωνα με την ανάρτηση “επιβεβαιώνουν” τον ισχυρισμό.

Στις αναρτήσεις υπάρχει το ακόλουθο κείμενο ή κάποιο παρόμοιο:

Για να καταλάβετε κάποια πράγματα!!!!??Που θέλουν να σου ποτίσουν το μυαλό αυτά τα βρωμοκαναλα!!???θα σας παρουσιάσω ΜΙΑ γυναίκα σε τρεις διαφορετικές εκπομπές και δες τε ότι και στις τρεις περιπτώσεις στη μία είναι οικονομολόγος στην άλλη γιατρός και στην άλλη ένας απλός κάτοικος……..Η αυτή έχει πολλαπλή προσωπικότητα η μας κοροϊδεύει το σύστημα!!!!!! Έχετε να πείτε κάτι?? Με όλο τον σεβασμό σε όλους αλλά μιλάμε με αποδειξεις…. Χωρίς κάμια διάθεση συνωμολογίας ….. 

Οι εκπομπές

Οι εικόνες που υπάρχουν στις αναρτήσεις είναι από ενημερωτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, Open και ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά το Open, τα στιγμιότυπα αυτά είναι από δύο διαφορετικές εκπομπές του “OPEN Ελλάδα” με τους Σπύρο Χαριτάτο και Γιώργο Καραμέρο. Στις 16/3/2020 (1ο βίντεο) και στις 26/03/2020 (2ο βίντεο) προσκεκλημένη ήταν η κ. Ιωάννα Ζιαμπίρη, η οποία διαμένει μόνιμα στην Πάδοβα της Ιταλίας. Και στις δύο εκπομπές αναφέρεται ιδιότητά της ως οικονομολόγου.
Στις ζωντανές συνδέσεις η κ. Ζιαμπίρη περιέγραψε τη ζωή στην Ιταλία μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ανάμεσα στα λεγόμενά της μπορείτε να την ακούσετε στο 1ο βίντεο να κάνει αναφορά στην αδερφή της. Χαρακτηριστικά, στο 4:22 η κ. Ζιαμπίρη λέει:

στο περιβάλλον μου έχω την αδερφή μου η οποία είναι ογκολόγος Δε θα έπρεπε να μπαίνει στα περιστατικά COVID επειδή εδώ η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι το λιγότερο τραγική, αναγκάζεται και η αδερφή με την οποία ζούμε μαζί στην Πάδοβα, στην ίδια πόλη να μπαίνει να βλέπει τα περιστατικά….“.

Επίσης, στο 7:21 αναφέρει εκ νέου την αδερφή της:

“Εγώ φοβάμαι πάρα πολύ για την αδερφή μου, για τους γιατρούς…”

Στις 23 Μαρτίου 2020 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ προσκεκλημένη ήταν η Ματίνα Ζιαμπίρη, η οποία είναι η αδελφή της Ιωάννας Ζιαμπίρη, και περιέγραψε την κατάσταση στα νοσοκομεία της Ιταλίας. Όπως και η ίδια αναφέρει, είναι ογκολόγος ιατρός και πλέον, λόγω της κατάστασης, έχει κληθεί από το κράτος να αναλάβει καθήκοντα στο τμήμα COVID του νοσοκομείου που εργάζεται.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό τοποθετήθηκε και ο Σπύρος Χαριτάτος στο Twitter, απαντώντας σε ανάρτηση χρήστη που κοινοποίησε την “είδηση” που ελέγξαμε στο παρόν άρθρο.

Το tweet του κ. Χαριτάτου που αναφέρεται στο περιστατικό.

Συνεπώς, πρόκειται για δύο αδερφές που προσκλήθηκαν σε ενημερωτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης και παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία. Η καθεμία συστήθηκε στο κοινό με την επαγγελματική της ιδιότητα, η κ. Ιωάννα Ζιαμπίρη ως οικονομολόγος και η κ. Ματίνα Ζιαμπίρη ως ιατρός.

 

Πηγη ellinikahoaxes.gr