Για σένα που ξελασπώνεις τους μαντράδες της Βουλγαρίας. Μάθε λοιπόν πόσο υποστήριξαν την Τουρκία.

Σίγουρα ακούσατε για την σύνοδο κορυφής και σίγουρα έφτασε σε αφτιά σας το θέμα της Τουρκίας.

Τι έγινε  όμως πραγματικά ?  Γιατί βρήκανε τοίχο για άλλη μία φορά οι πραγματικές κυρώσεις και μετετράπησαν σε απλά “χάδια” ?

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη  τα ξημερώματα της Παρασκευής  11 Δεκεμβρίου, δεν  θα υπάρξουν κυρώσεις εναντίον όλων των κλάδων της τουρκικής οικονομίας, ή κάποιο εμπάργκο όπλων της ΕΕ για την ώρα. Οι προτάσεις αυτές δεν βρήκαν την απαραίτητη ομόφωνη υποστήριξη, αναφέρουν οι φίλοι μας οι Γερμανοί.

 

Σε αυτό που συμφώνησαν  και οι “27” είναι να συζητηθεί το θέμα πιο σοβαρά τον Μάρτιο του 2021!!!

Η μόνη δέσμευση που ανέλαβε η ΕΕ είναι πως κάποια στιγμή το θέμα θα συζητηθεί σοβαρά.

Γερμανία και Βουλγαρία οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της Τουρκίας

Η Γερμανία και η Βουλγαρία ήταν οι πιο… ομιλητικές μεταξύ των χωρών της ΕΕ που μπλόκαραν τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας ανέφεραν πηγές στο EURACTIV.com.

«Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ήταν οι ηγέτες της ΕΕ που αντιτάχθηκαν ανοιχτά στις κυρώσεις κατά της Άγκυρας», ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Ισπανία, Ιταλία , Μάλτα και Ουγγαρία ήταν σαφώς αντίθετες αλλά όχι τόσο ενεργές στο συνέδριο.  Η Γαλλία που  θα περιμέναμε να πάρει μια δυναμική θέση δεν έδειξε τα δόντια της.

 

‘Οπως καταλαβαίνετε η Γερμανία έχει τα συμφέροντα της , η Βουλγαρία για ποιό λόγο να στηρίξει τον έναν “αρρωστο” γείτονα ?

 

Καλό είναι να θυμάσαι ποιοι είναι οι φίλο σου στις καλές και τις κακές σου στιγμές.

 

Θυμήσου το όταν θα αγοράσεις την δήθεν ευκαιρία απο την Βουλγαρία για να ξελασπώσεις τον απατεώνα έμπορο αυτοκινήτων .