Για να καταλάβει ο Τραμπ πρέπει να φέρουμε Κινεζικές βάσεις στην Ελλάδα για άσκηση. Να σε δω να χορεύεις θέλω..

Κατωτέρα του αναμενομένου για την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και εν γένει τα ελληνοτουρκικά, θεωρούνται τα αποτελέσματα της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Στις δηλώσεις των δύο ηγετών στο οβάλ γραφείο μπροστά στις κάμερες – εν είδη συνέντευξης τύπου – ο Ντ.Τραμπ όχι μόνο δεν άφησε επικριτικά ψήγματα, για την ανυπόστατη τουρκολιβυκή συμφωνία, που παραβιάζει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά με την αφωνία του και την όλη στάση του εκτιμάται ότι «έκλεισε το μάτι» στον Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο προφανώς αναγνωρίζει ως τον «ισχυρό παίκτη» στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξανά το μήνυμα του στις ΗΠΑ απο Ελλάδα πριν μερικά 24ωρα με την απάντηση να είναι αρνητική στην εμπλοκή των ΗΠΑ σε περίπτωση επεισοδίου στο Αιγαίο με τους Τούρκους. 

Μάλλον το μήνυμα φιλίας και συνεργασίας δεν γεμίζει την τσέπη  του Τραμπ όπως αυτής με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Αν αυτό δεν είναι “άδειασμα” μετά από τόσες αγορές αμυντικών και τόσες Αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες τότε ποιο είναι ?

 

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε με Κινέζους  αφού είναι ο φόβος και ο τρόμος του Τραμπ και είναι ακόμη ένας γίγαντας που μέχρι τώρα δεν έχει ψυχολογηθεί απο κανέναν. 

 

Δεν μας έμεινε άλλος  …  ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ 

 

Μήπως ?