Γάλλος Στρατηγός προς Τουρκία – Σε ένα υποθετικό σενάριο μπορούμε να βυθίσουμε μια φρεγάτα

Συνεχίζονται οι άγριες διαθέσεις από τους Γάλλους

Άγριες διαθέσεις από τους Γάλλους. Ο Γάλλος Στρατηγός ε.α. Ντομινίκ Τρινκάντ, που ήταν αρχηγός αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη, έκανε δηλώσεις σε ρωσικό ΜΜΕ για το μέλλον της συμμαχίας, το οποίο όπως ο ίδιος ισχυρίζεται απειλείται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τη Γερμανία και σαφώς, τον Ερντογάν.

«Η Γαλλική πλευρά συνεχίζει να είναι εξοργισμένη με την Τουρκία και αυτή η οργή αυξάνεται. Η Γαλλία ήταν πρόθυμη να δείξει τη διαφωνία της στη διυπουργική συνάντηση κορυφής του ΝΑΤΟ στις 17-18 Ιουνίου. Με όλο το σεβασμό στον Jens Stoltenberg, Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, ο οποίος δεν ήθελε να συζητήσει το περιστατικό σε αυτή τη συνάντηση, η Φλωρεντία Παρλί, Γαλλίδα Υπουργός, το έβαλε επιτακτικά στην ημερήσια διάταξη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Εδώ και αρκετούς μήνες μέσα στη Συμμαχία, η Γαλλία έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις ενέργειες της Άγκυρας, που υποτίθεται ότι ήταν Σύμμαχος. Ήδη στις στήλες της εφημερίδας Le Monde, ο Γάλλος ΥΠΕΞ Le Drian, μίλησε για μία μακρά λίστα θεμάτων στα οποία αντιτίθενται το Παρίσι και η Άγκυρα. «Συρία, Λιβύη, παραβίαση των Ελληνικών χωρικών υδάτων, Κυπριακό». Ωστόσο, οι πρόσφατες τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, στην ανατολική Μεσόγειο, θα οδηγήσουν σε πιθανόν ακόμα και σε αληθινή αντιπαράθεση, ανέφερε ο Στρατηγός.

«Ο φόβος μου είναι ότι μπορεί να συμβεί ένα νέο περιστατικό» τονίζει ο Γάλλος Στρατηγός συμπληρώνοντας: «Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, όταν μία φρεγάτα είναι εξοπλισμένη με πυραύλους, υποτίθεται ότι μπορεί να εκτοξεύσει έναν από αυτούς! Επομένως, μπορούμε κι εμείς να βυθίσουμε ένα Τουρκικό σκάφος σε ένα υποθετικό σενάριο. Ο στόχος είναι να κάνουμε τον Ερντογάν να καταλάβει ότι το ενδιαφέρον του θα πρέπει να είναι κυρίως η ανάπτυξη της χώρας του και όχι η ώθηση της χώρας του σε πόλεμο.»

Πηγή