Εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: Εξελίξεις στην υπόθεση 13 χρόνια μετά – Η αστυνομία πιστεύει ότι έλυσε το μυστήριο

Υπόθεση Μαντλίν: Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της μικρής Μαντλίν. Η ίδια εξαφανίστηκε πριν από δεκατρία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007. Η ίδια βρισκόταν σε ηλικία τριών ετών. Η εξαφάνισή της αποτέλεσε μυστήριο. καθώς το κοριτσάκι βρισκόταν στο κρεβάτι του στην Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας.

Υπόθεση Μαντλίν: Ποιος είναι ο βασικός ύποπτος

Σεσημασμένος παιδόφιλος καθώς είχε καταδικαστεί δύο φορές για σεξουαλικές επαφές με κορίτσια είναι ο 43χρονος Γερμανός που ταυτοποιήθηκε ως ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μπεθ ΜακΚαν το βράδυ της 3ης Μαΐου 2007, σε ηλικία 3 ετών, από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ, στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Ο 43χρονος σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα εκτιεί ποινή κάθειρξης επτά ετών για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας δύο χρόνια πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν. Ο 43χρονος έκανε διακίνηση ναρκωτικών και διαρρήξεις. Συγκεκριμένα, τις έκανε σε δωμάτια ξενοδοχείου και τουριστικά καταλύματα στην περιφέρεια Αλγκάβρε. Σε αυτή ζούσε από το 1995 έως το 2007.

Η Daily Mail υποστηρίζει ότι οι γερμανικές αρχές είναι πεπεισμένες ότι ο 43χρονος είναι αυτός που απήγαγε την Μαντλίν. Η έρευνά τους να αφορά έρευνα για φόνο παρόλο που οι βρετανικές αρχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως περιστατικό απαγωγής και εξαφάνισης.

Υπόθεση Μαντλίν: Τι αποκάλυψαν οι βρετανοί

Όπως αποκάλυψαν Βρετανοί αστυνομικοί ο 43χρονος είχε μια συνομιλία 30 λεπτών περίπου μια ώρα πριν την απαγωγή της Μαντλίν με ένα άτομο. Χρησιμοποιούσε πορτογαλικό αριθμό και θεωρείται «βασικός μάρτυρας» και όχι ύποπτος. Ο Γερμανός αρχικά δεν ήταν στη λίστα των 600 υπόπτων που είχε αρχικά συντάξει η ειδική ομάδα της βρετανικής αστυνομίας. Εκείνης που ασχολείται με τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Μαντλίν. Για πρώτη φορά «εμφανίστηκε στο ραντάρ» το 2017 όταν έγινε έκκληση για νέες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.

 

Οι αστυνομικοί έδωσαν, μάλιστα, στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο οχημάτων τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούσε ο 43χρονος. Πρόκειται για ένα VW T3 Westfalia στο οποίο έμενε τη δεκαετία του ’80 και μια Jaguar XJR6 με γερμανικές πινακίδες του 1993 η οποία είχε θεαθεί στην Πράια ντα Λουζ και τις γύρω περιοχές το 2006 και το 2007. Ο 43χρονος Γερμανός μεταβίβασε, μάλιστα, το δεύτερο όχημα σε κάποιον άλλον, μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Από την πλευρά τους οι γονείς της Μαντλίν σε δήλωσή τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη νέα εξέλιξη προσθέτοντας ότι «αυτό που θέλαμε πάντα ήταν να βρούμε την Μαντλίν, να αποκαλύψουμε την αλήθεια και να φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης όσους είναι υπεύθυνοι. Δεν θα πάψουμε ποτέ να ελπίζουμε ότι θα βρούμε ζωντανή την Μαντλίν αλλά όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των ερευνών, πρέπει να το μάθουμε γιατί πρέπει να ηρεμήσουμε».

Εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: Εξελίξεις στην υπόθεση 13 χρόνια μετά – Η αστυνομία πιστεύει ότι έλυσε το μυστήριο - Εικόνα 1

Εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: Εξελίξεις στην υπόθεση 13 χρόνια μετά – Η αστυνομία πιστεύει ότι έλυσε το μυστήριο - Εικόνα 2

Πηγή