Έβρος: Σπασμένα κράνη και ασπίδες – Συγκεντρώνεται κόσμος στις Καστανιές. Oι αγρότες στο πλευρό των φρουρών

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου μεταξύ των μεταναστών και της αστυνομίας. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα και μεταφέρθηκε – σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Μάλιστα από την σφοδρότητα των συγκρούσεων το αποτέλεσμα ήταν να υποστούν ζημιές τόσο τα κράνη όσο και οι ασπίδες των αστυνομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Θυμίζουμε, πως πρόσφυγες – μετανάστες επιτέθηκαν εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια δυνάμεις του στρατού κινήθηκαν κατά μήκος του φράχτη, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών.

Στο πλευρό της κυβέρνησης και οι αγρότες για την αποτροπή παράνομης εισόδου μεταναστών

Στο πλευρό της κυβέρνησης τάσσεται και ο Αγροτικός-Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, για να συνδράμει στην αποτροπή εισόδου των παράνομων μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Το έργο των συνοριοφυλάκων ενισχύουν αστυνομικές δυνάμεις και στρατός, ενώ τα επεισόδια στη συνοριογραμμή μαίνονται.
Ο Αγροτικός-Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι όλα τα μέλη του είναι έτοιμα να συνδράμουν τα μέγιστα αν το ζητήσει το Ελληνικό Κράτος.

“Μάγκες, ο Έβρος ΔΕΝ πέφτει με τίποτα!”

Ευχαριστίες για τη συμπαράσταση που εισπράττουν απ’ όλη την Ελλάδα, οι αστυνομικοί και στρατιώτες που κλήθηκαν να φρουρήσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα τα τελευταία 24ωρα στις Καστανιές Έβρου, εκφράζει ο πρόεδρος των συνοριακών φρουρών Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, και με τη σειρά του, από τη δοκιμαζόμενη αυτές τις ώρες ακριτική γωνιά της Θράκης, της Ελλάδας και της Ευρώπης, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση:

“Μάγκες, ο Έβρος ΔΕΝ πέφτει με τίποτα! Καλημέρα και καλό μήνα! Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να κρατάμε τα σύνορα μας. Η συμπαράσταση σας είναι συγκινητική, οι ευχές σας, ο εθελοντισμός σας, μας ανεβάζουν στο μέγιστο το ηθικό μας. Ιερό καθήκον μας να δώσουμε τα πάντα για να κρατήσουμε τα σύνορα μας. Ήρωες καθημερινά οι Συνάδελφοι μου και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!”.