Εργαζόμενος πετσοκόβει Χατζηδάκη: «30 χρόνια Νέα Δημοκρατία ψηφίζω… μας καταστρέψατε»

Εργαζόμενος πετσοκόβει Χατζηδάκη: «30 χρόνια Νέα Δημοκρατία ψηφίζω… μας καταστρέψατε»

Εργαζόμενος από τα Λιπάσματα Καβάλας, που έχασε τη δουλειά του μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους του, ξέσπασε κατά του Υπουργού Εργασίας, φωνάζοντας: «30 χρόνια Νέα Δημοκρατία ψηφίζω… μας καταστρέψατε».

Οι απολυμένοι από τα Λιπάσματα πέτυχαν τον υπουργό στην καφετέρια του ξενοδοχείου όπου διέμενε στην πλατεία Αριστοτέλους, εξηγώντας ότι έχουν χάσει τις δουλειές τους παρά το γεγονός ότι ο ίδιος όπως και ο πρωθυπουργός είχαν διαβεβαιώσει ότι γνωρίζουν το θέμα και ότι θα ασχοληθούν προσωπικά οι ίδιοι.

Ο κ. Χατζηδάκης στην αρχή ήταν ειρωνικός απέναντι στον κόσμο που του μιλούσε με αποτέλεσμα να αγριέψουν τα πνεύματα. Οι εργαζόμενοι κατηγόρησαν τον υπουργό Εργασίας ότι δεν «έχει ελέγξει τις παρένθετες εταιρείες του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη».

Από το ξέσπασμα του απολυμένου εργαζόμενου, γίνεται φανερό γιατί είναι απαραίτητη πιο πολύ από ποτέ σήμερα η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και συλλογικών διεκδικήσεων. Αυτό δηλαδή, που πολεμά η ΝΔ, με το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο φέρνει ατομικές συμβάσεις.

Παράλληλα, με τραγικό τρόπο, αποδεικνύεται η περιφρόνηση της δεξιάς απέναντι στον εργάτη και τον εργαζόμενο, τον οποίο αποπροσανατολίζουν με αφηγήματα περί μεσαίας τάξης, έως ότου βρεθεί φτωχοποιημένος και ξεχασμένος.

πηγη