Έρχονται τσουχτερά προστίματα: Αυτοί υποχρεούνται να βάλουν το «Σ» στο αυτοκίνητό τους

Οδήγηση: Όλα τα νεότερα που πρέπει να γνωρίζεις

Όλο και πιο απαιτητικοί γίνονται οι νόμοι στην χώρα μας που σχετίζονται με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας… και πολύ άργησαν!

Είναι κάτι που συνηθίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη χώρα μας και το γνωρίζουν αυτό όλοι όσοι παίρνουν το δίπλωμα: το… διαβόητο «Ν» που πρέπει να κοσμεί για έναν χρόνο το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου υποδηλώνει πως το αμάξι το οδηγεί νέος οδηγός και, ως εκ τούτου, οφείλουμε να είμαστε κατά τι πιο προσεκτικοί.

Ωστόσο, το «Ν» δεν είναι η μόνη ένδειξη που πρέπει να έχει κανείς στο αυτοκίνητό του, μιας και τώρα έρχεται το… Σίγμα!

Τι δείχνει το συγκεκριμένο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου;

Πως στο όχημα επιβαίνει οδηγός με συνοδό. Οι νέοι που συνοδεύονται, λοιπόν, οφείλουν να έχουν σε ευδιάκριτο σημείο του πίσω τζαμιού ένα «Σ» διαστάσεων 12χ15 εκατοστά, ειδάλλως θα επιβάλλεται τόσο στον οδηγό όσο και στον συνοδό όλο διοικητικό πρόστιμο.

Έρχονται τσουχτερά προστίματα: Αυτοί υποχρεούνται να βάλουν το «Σ» στο αυτοκίνητό τους

Το νέο γράμμα που καλούνται η οι οδηγοί να προσθέσουν σε ταμπέλα

Πέραν αυτών, ωστόσο, για να μπορούν να κάθονται στο τιμόνι με συνοδό όσοι έχουν λάβει το προσωρινό δίπλωμα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μηδενική κατανάλωση αλκοόλ αλλά και η πλήρης τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχουν, όπως είπαμε, κυρώσεις.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, η προσωρινή άδεια οδήγησης παρέχει στον κάτοχό της όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν όσοι οδηγούν Ι.Χ. αλλά και κάποιους επιπλέον κανόνες.

Έρχονται τσουχτερά προστίματα: Αυτοί υποχρεούνται να βάλουν το «Σ» στο αυτοκίνητό τους

Ειδικότερα, οι 17άρηδες θα πρέπει να γνωρίζουν πως απαγορεύεται η κατανάλωση οποιασδήποτε ποσότητας αλκοόλ από τον οδηγό κατά τη συνοδευόμενη οδήγηση. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «τα όρια οινοπνεύματος, των 0,20 gr/λίτρο αίματος, μετρούμενο με τη μέθοδο της αιμοληψίας και των 0,10 mg/λίτρο εκπνεόμενου αέρα, μετρούμενο με αλκοολόμετρο, μηδενίζονται».

The post Έρχονται τσουχτερά προστίματα: Αυτοί υποχρεούνται να βάλουν το «Σ» στο αυτοκίνητό τους appeared first on i-diakopes.gr.