Επαρχιώτης ξεσπά : Αγόραζα ρούχα και αυτοκίνητα απο την Πρωτεύουσα από μεγάλες εταιρίες , τώρα τα παιδιά μου δουλεύουν σε αυτές για 350 ευρώ

Το πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε την τοπική μας αγορά και τα προϊόντα της περιοχής μας είναι ξεκάθαρο και όχι μόνο απο την μαρτυρία ενός επαρχιώτη..

Δεν είνα μόνο οι ελκυστικές προσφορές και τα μεγάλα λόγια ενός πωλήτη που μας ωθούν να κοιτάμε μακρυά απο την πόλη μας αλλά πολλές φορές είναι και η μεγαλομανία για να διαφημίσουμε οτι αγοράσαμε κάτι απο ένα μεγάλο μαγαζί με πολύ μεγάλες και φωτεινές επιγραφές.

Ο Κύριος Τάκης κατάγεται απο ένα χωρίο της Θεσσαλίας και όπως αποκαλύπτει στο χωρίο του αγόραζαν αυτοκίνητα απο την Αθήνα και ποτέ απο την περιοχή τους γιατί θέλανε να έχουν Αθηναϊκές πινακίδες κυκλοφορίας .

Οι γυναίκες του χωριού και κυρίως οι ευκατάστατες πάντα σνόμπαραν την αγορά ρούχων της περιοχής ακόμη και αν οι τιμές  βρίσκονταν σε χαμηλά επίπεδα.

Το χειρότερο που θυμάται ο Κύριος Τακης είναι ο αδερφός του να παίρνει προσφορά αυτοκινήτου απο όλα τα καταστήματα και να πηγαίνει στην Αθήνα με απειλητικό ύφος να παζαρέψει ένα αυτοκίνητο , ποτέ όμως να δώσει μια 2η ευκαιρία στον τοπικό πωλητή / επιχειρηματία .    Κατέληξε να πάρει ένα αυτοκίνητο 80 ευρώ φθηνότερα και τώρα δεν υπάρχει ούτε υποστήριξη στην περιοχή του .

Κάπως έτσι η κοντινή πόλη του Κύριου Τάκη εξαφάνισε κάθε οικογενειακή επιχείρηση και έμεινε με αλυσίδες ρούχων , οπτικών και φυσικά μεγάλες απρόσωπες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων  που απασχολούν τα παιδιά του για 350 ευρώ και πληρώνουν +2 μήνες.

“θα μπορούσα να είχα αλλάξει πολλά αν γύριζα τον χρόνο πίσω, αλλά τώρα σειρά έχουν οι νέοι , αυτοί πιστεύω έχουν καταλάβει περισσότερα απο εμένα, άλλωστε ένα Γυμνάσιο έβγαλα , αυτοί ξέρουν περισσότερα.. ”

Τάκης