Έκτακτο: O Xαφτάρ στριμώχνει τους Τούρκους. Ο LNA βομβάρδισε την μεγαλύτερη βάση τους

ΟΕθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) εξαπέλυσε μια βαριά επίθεση στην αεροπορική βάση Μίτιγκα στην Τρίπολη την Κυριακή, στοχεύοντας σε αρκετές τοποθεσίες της στρατηγικής εγκατάστασης που στεγάζουν τα τουρκικά στρατεύματα και όπλα.

Σύμφωνα με πηγές από την Τρίπολη, ο LNA στοχοποίηση την αεροπορική βάση (πλέον) Μίτιγκα προκαλώντας μια σειρά εκρήξεων που μπορούσαν να ακουστούν σε όλη την πρωτεύουσα. Η Mitiga Airbase είναι η κύρια βάση της Τουρκίας στη Λιβύη, καθώς στεγάζει όχι μόνο τους στρατιώτες τους, αλλά και τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό.

«Οι τρομοκρατικές πολιτοφυλακές του Χαφτάρ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τους πυραύλους του Γκραντ στο αεροδρόμιο της Μίτιγκα και στις κατοικημένες γειτονιές της γύρω του», ανακοίνωσαν οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) σήμερα το απόγευμα.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη έρχεται σε μια στιγμή που οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων GNA και LNA βρίσκονται σε φάση κλιμάκωσης.

Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει η κατάσταση, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα πρωτοβουλία στη Μεσόγειο Θάλασσα με την ονομασία «Operation IRINI» (Επιχείρηση Ειρήνη), η οποία θα επικεντρωθεί στη διασφάλιση της εφαρμογής του διεθνούς εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Η GNA έχει ήδη επικρίνει αυτήν την κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς την θεωρούν ως απόπειρα αποτροπής τουρκικών αποστολών στην Τρίπολη, ενώ και η ίδια η Άγκυρα ενοχλήθηκε λόγω της πιθανότητας ανάληψης της επιχειρησιακής διοίκησης από Έλληνα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Cloud News της Λιβύης κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει πυκνό καπνό από το αεροδρόμιο μετά το βομβαρδισμό του LNA. Στην επίθεση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης δεν υπήρχαν ανθρώπινες απώλειες.

 

πηγη Pentapostagma.gr