Έκτακτα μέτρα , κλείνουν σχολεία στην Τουρκία. Τώρα θα μάθει ο κόσμος αν έλεγε ψέματα ο Ταγίπ και τα φερέφωνα του.

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση υπό τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα. Στην πεντάωρη συνεδρίαση, αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα.

 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα σχολεία της Τουρκίας όλων των βαθμίδων για μια εβδομάδα αλλά και τα πανεπιστήμια για τρεις εβδομάδες.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, τα παιδιά θα συνεχίσουν τα μαθήματα από το σπίτι μέσω διαδικτύου και ειδικών προγραμμάτων από την τηλεόραση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιούνται ως τα τέλη Απριλίου χωρίς φιλάθλους. Ο Καλίν συνέστησε στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Για εκείνους που έρχονται από το εξωτερικό στην Τουρκία, θα πρέπει να μένουν στο σπίτι τους για 14 ημέρες.

Μάλιστα, τα μέτρα θα επηρεάσουν και το πρόγραμμα του Ερντογάν, ο οποίος ανέβαλε τα ταξίδια του στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα.

 

Η επίσημη ανακοίνωση…

 

 

Τα σχόλια όμως Τούρκων είναι που προκαλούν αντιδράσεις καθώς πολλοί λένε οτι ο Ταγίπ Ερντογάν ψεύδεται και είναι κάτι χειρότερο απο τον Ιο τον ίδιο !

 

Σύντομα θα λάμψει η αλήθεια..