Έκαναν την Αθήνα “ΗΠΑ”: Μολότοφ και επεισόδια στην αμερικανική πρεσβεία [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Πεδίο μάχης θυμίζει η περιοχή γύρω από την αμερικανική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Επεισόδια ξέσπασαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία, με διαδηλωτές να εκτοξεύουν πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, οι οποίες απάντησαν με χημικά.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές άρχισαν να συγκρούονται με τους αστυνομικούς ρίχνοντας πέτρες και μολότοφ. Εκείνοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Αρχικά πέταξαν κάποια μπουκάλια και στη συνέχεια υπήρξε φραστική επίθεση προς τα ΜΑΤ που ήταν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία με την κατάσταση γρήγορα να ξεφεύγει και τις μολότοφ να πέφτουν βροχή. Προσπάθησαν μάλιστα να βάλουν και φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, ενώ εκτόξευσαν συνεχώς αντικείμενα.

Οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν. Παράλληλα  κλειστοί παραμένουν και οι δρόμοι γύρω από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Πρόκειται για πορεία συμπαράστασης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα από οργανώσεις   της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές. Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 3.000 άνθρωποι.

Μετά τα επεισόδια το τμήμα της πορείας που προκάλεσε τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ κατευθύνεται προς το Σύνταγμα από τη Βασιλίσσης Σοφίας ανάβοντας φωτιές σε κάδους.