Έχασαν το παιδί τους από μια συρταριέρα . Το ΙΚΕΑ τους αποζημίωσε με το αστρονομικό ποσό.

Ο σουηδικός κολοσσός επίπλων IΚΕΑ συμφώνησε να πληρώσει 46 εκατομμύρια δολάρια στους γονείς ενός παιδιού που σκοτώθηκε  όταν το πλάκωσε συρταριέρα που η οικογένεια είχε αγοράσει από κατάστημα της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2017, ο δίχρονος τότε Jozef Dudek βρήκε μαρτυρικό θάνατο στο σπίτι της οικογένειάς του στην Καλιφόρνια όταν τον καταπλάκωσε συρταριέρα και του προκάλεσε ασφυξία, η οποία ήταν αγορασμένη από τη γνωστή επιχείρηση.

Οι γονείς δήλωσαν οτι δεν περίμεναν ποτέ ένα παιδί 2 ετών θα μπορούσε να αναποδογυρίσει μια συρταριέρα βάρους 32 κιλών όπως δεν το περίμεναν και οι γονείς άλλων παιδιών αφου παρόμοια κατάσταση έζησαν άλλες 2 οικογένειες .

Το ΙΚΕΑ απο πλευρά του προχώρησε σε δηλώσεις λύπης για την οικογένεια , τονιζοντας οτι η ασφάλεια στο σπίτι είναι ο κύριος σκοπός της σχεδίασης και υλοποίησης των επίπλων τους και προχώρησαν σε αποζημίωση 42 εκατ δολαρίων .

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα ασφάλειας στο σπίτι» πρόσθεσε.

Πηγη: BBC