Διάβημα στην Τουρκία για την εισβολή των Τούρκων ψαράδων στα ελληνικά ύδατα

Αν και τα τουρκικά αλιευτικά κάνουν ό,τι θέλουν στο Αιγαίο και στα ελληνικά χωρικά ύδατα εδώ και πάρα πολλούς μήνες, η Ελλάδα θυμήθηκε σήμερα να αντιδράσει. Καλά μη φανταστείτε καμιά τρομερή αντίδραση, για διάβημα διαμαρτυρίας μιλάμε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, δόθηκε εντολή στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για την πραγματοποίηση διαβήματος διαμαρτυρίας για παράνομη αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντός των χωρικών μας υδάτων, «στο πλαίσιο της διασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς και της προστασίας του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Επίσης, τονίζεται η καταδικαστέα πρακτική σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία συνοδεύει τα τουρκικά αλιευτικά και παρενοχλεί τα ελληνικά αλιευτικά.

«Η παράνομη αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελεί επίσης παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, πέρα από το γεγονός ότι είναι ακόμα μια παραβίαση, εκ μέρους της Τουρκίας, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Η Τουρκία, δυστυχώς, συνεχίζει ακάθεκτη την παραβατική της συμπεριφορά. Η ελληνική πλευρά, προσηλωμένη στην προάσπιση των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, δεν αφήνει καμία πρόκληση να μείνει αναπάντητη», αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Newsbreak.gr