Δεν θα πέφτει καρφίτσα. O Πόντιος – Μακεδόνας Γιάννης Αρζουμανίδης θα αντιμετωπίσει τον Τούρκο για 2η φορά στην Θεσσαλονίκη

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Αρζουμανίδης αντιμετωπίζει τον Τούρκο Οζερ σε αγώνα ΜΜΑ αλλά η δεύτερη καθώς η πρώτη τον έβγαλε νικητή με τεχνικό νοκ άουτ στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη φορά την φωτιά την έβαλαν φίλοι και μάνατζερ του Τούρκου μέσω κοινωνικών δικτύων με επιθετικό λόγο προς τον Γιάννη και την Ελλάδα καλώντας τον Γιάννη για rematch.

Υπό τους ποντιακούς ήχους και ρυθμούς, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε ο Ιωάννης Αρζουμανίδης, ο κορυφαίος Έλληνας heavyweight θα περιμένει στις  22/2/2020  τον Τούρκο αντίπαλο του με ένα κοινό πιο δυναμικό και απο ποδοσφαιρικό !!

Δείτε το απόσπασμα απο τον πρώτο αγώνα με τον Οζέρ που ο Γιάννης αφιέρωσε στην Γενοκτονία των Ποντίων

Λίγα λόγια για τον Γιάννη.

 

Στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Οκτωβρίου του 1986 γεννήθηκε ο Γιάννης Αρζουμανίδης, ο οποίος μεγάλωσε στις περιοχές της Αρετσούς και της Νέας Κρήνης του Δήμου Καλαμαριάς. Όταν έγινε 7 ετών η μητέρα του τον έγραψε στο Τάε Κβο Ντο, μέσω του οποίου ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με τον αθλητισμό.

 

«Είδα ότι τα κατάφερνα σε αυτά. Μετά από λίγους μήνες προπονήσεων, σε ηλικία 14 ετών, ήρθα πρώτος στην Ελλάδα και στα δύο αθλήματα. Από τότε η πορεία μου ήταν ανοδική. Σε αγώνες στην Ελλάδα βρισκόμουν πάντοτε μέσα στην τριάδα των μεταλλίων, ενώ σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα βρισκόμουν πάντα στην οκτάδα».

Σε ηλικία 22 ετών (το 2008) ο Αρζουμανίδης άρχισε να κάνει –μαζί με τζούντο– ελευθέρα πάλη, σε ένα άθλημα στο οποίο λίγους μήνες μετά κατέκτησε το πρώτο παγκόσμιο μετάλλιο στη Δανία. Η επιτυχία του επαναλήφθηκε ένα χρόνο αργότερα, σε παγκόσμια διοργάνωση στη Μόσχα. Τέτοια διάκριση είχε να έρθει στην Ελλάδα 18 χρόνια.

«Ωστόσο, δυστυχώς, δεν υπάρχει από την πολιτεία η κατάλληλη στήριξη για τα ολυμπιακά αθλήματα. Για παράδειγμα, για να συμμετάσχω στους αγώνες της Μόσχας πλήρωσα εγώ τα εισιτήρια. Αν δεν είχα χρήματα να πάω δεν θα έπαιρνα το μετάλλιο, δεν θα σήκωνα ψηλά την ελληνική σημαία, και η χώρα μας θα έχανε μια σημαντική διάκριση. Επίσης, εταιρείες δεν μου έδιναν ούτε ένα μπλουζάκι».

Ο έρωτας με το ΜΜΑ
Το 2012 ο Γιάννης αντιμετώπισε έναν σοβαρό τραυματισμό στον ώμο, ο οποίος του στέρησε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τότε ήταν που αποφάσισε να κάνει μεταστροφή στο ΜΜΑ. «Το θεωρούσα ως ολοκλήρωση των πολεμικών τεχνών. Όλα τα δυναμικά σπορ έχουν περιορισμούς, τους οποίους συνδυάζει το ΜΜΑ, αλλά παίζεις σε αυτό πιο ελεύθερα. Μετράς τις δυνάμεις σου, είναι ποιος θα βάλει τον άλλον κάτω, ενώ και τα χτυπήματά του είναι περισσότερο συναρπαστικά.

 

Δείτε την συνέντευξη του Γιάννη στο OPEN TV