Δεν καταλαβαίνουν από κορωνοϊό οι Ρομά: Νέα γλέντια με αρνιά και χορούς ανήμερα του Αγ.Γεωργίου

Το νέο γλέντι στήθηκε στην Ηράκλεια Σερρών για το «Εντερλέζι», το καλωσόρισμα της άνοιξης που συμπέφτει με τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου – Έβαλαν την μουσική στη διαπασών, έστησαν τραπέζια εντός και εκτός των σπιτιών και άρχισαν να γλεντούν σα να μην έφτασε ποτέ η πανδημία του κορωνοϊού Απίστευτες εικόνες από γλέντι Ρομά χθες στην

Έτσι χθες το μεσημέρι τις συνοικίες των Ρομά στην Αλεξάνδρεια και Ηράκλεια Σερρών έβαλαν τις σούβλες από τα ξημερώματα, την μουσική στη διαπασών, έστησαν τραπέζια εντός και εκτός των σπιτιών και άρχισαν να γλεντούν δίχως αύριο, σα να μην είχε φτάσει σε αυτή τη χώρα η πανδημία του κορωνοϊού.

Έπειτα, οι νεότεροι, ανέβασαν στιγμιότυπα από τα ξέφρενα γλέντια στο Tik Tok, προκειμένου να τους επιδοκιμάσουν οι φίλοι τους, που για ακόμα μια φορά τίμησαν την μεγάλη τους γιορτή και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας.

Η νομική εκπρόσωπος αρκετών οικογενειών Ρομά στη βόρεια Ελλάδα, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στο protothema.gr σχολίασε ότι, « είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη γιορτή των Ρομά, είναι ο Άγιος Γεώργιος, τον οποίο θεωρούν φύλακα και προστάτη τους. Ας μην ξεχνούν όμως, ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της πανδημίας, από την οποία καλούμαστε να βγούμε με δειλά και προσεκτικά βήματα. Πρέπει να υιοθετεί απ’ όλους η πειθαρχία που επέδειξαν οι δικοί τους άνθρωποι στον οικισμό της Ν. Σμύρνης στη Λάρισα. Οι ίδιοι χαρακτηριζόμενοι από την πολιτεία ως ευπαθής τάξη,αγκάλιασαν τα μέτρα και τήρησαν τις οδηγίες των υπουργείων».


Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου

πηγη: protothema.gr