Δεν έχουν που να κρυφτούν οι Τούρκοι πιλότοι- Ολόκληρο το βίντεο απο το Ελληνικό Mirage2000

Το βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως και δείχνει την “κόλαση” που έζησαν οι Τούρκοι ιπτάμενοι πάνω από τις Οινούσσες ήρθε να τους επαναφέρει στην τάξη. Και να τους υπενθυμίσει ότι όσες παραβιάσεις και υπερπτήσεις κι αν κάνουν επιταχύνοντας απλά τα μαχητικά τους μέσα στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο αυτό δεν τους κάνει μαχητές. Απλά συμπληρώνουν αριθμούς στους πίνακες της Άγκυρας η οποία με αυτόν τον τρόπο θέλει να εμφανίσει δραστηριότητα στο Αιγαίο για να διατηρήσει ζωντανές τις διεκδικήσεις της.

Για τους αεροπόρους η φράση “σταθερά στα guns” δηλαδή ο εγκλωβισμός από τα πυροβόλα του αντιπάλου για αρκετή ώρα αποτελεί την πιο ξεκάθαρη απόδειξη αεροπορικής υπεροχής. Αιτία για να επιστρέψει ταπεινωμένος στη βάση του ο ιπτάμενος που βρέθηκε μέσα στα σκοπευτικά του αντιπάλου κατά τη διάρκεια της αερομαχίας.

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση του αποκαλυπτικού βίντεο, ο Τούρκος εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών Χαμί Ακσόϊ ενδεχομένως μετάνιωσε για την δήλωσή του περί “πτήσης ρουτίνας” των Τουρκικών F-16 που παρενόχλησαν το Ελληνικό ελικόπτερο πάνω από τις Οινούσσες. Αν και όπως τονίζουν τα “γεράκια” του Αιγαίου η δήλωση δεν απέχει από την πραγματικότητα αφού για τους γείτονες αποτελεί πλέον ρουτίνα ο εγκλωβισμός τους από τα όπλα των μαχητικών της HAF.

Δείτε το βίντεο