Χοντρός καυγάς Βούλτεψη – Τζανακόπουλου στη Βουλή: Γιατί η “γαλάζια” βουλευτής έδειχνε φωτογραφία Τσίπρα – Όρμπαν

Παρεκτροπές στη Βουλή με πρωταγωνιστές του “θερμού” επεισοδίου τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο και τη βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

Οι τόνοι ανέβηκαν στη Βουλή όταν στο βήμα βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να παρεμβαίνουν από τα έδρανα και να τον διακόπτουν γι’ αυτά που ανέφερε.

 

Ειδικά όταν ο κ. Κουμουτσάκος άρχισε να ευχαριστεί ονομαστικά μία προς μία τις χώρες που συνεργάζονται με την Ελλάδα για το μεταναστευτικό και τις μετακινήσεις ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ευρώπη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να του ζήτησαν να ευχαριστήσει και τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Η προτροπή αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη που άρχισε να φωνάζει από το έδρανό της ότι ο κ. Τσίπρας φωτογραφιζόταν με τον Όρμπαν και έδειχνε μία φωτογραφία από το κινητό της.

 

Η ένταση άρχισε να χτυπά κόκκινο… με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να ανταλλάσσουν από τα έδρανα αλληλοκατηγορίες. Μιλώντας, μάλιστα, σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατήγγειλε την κ. Βούλτεψη ότι τους έστειλε μία… βόλτα μέχρι τον διάολο… και ότι χαρακτήρισε “τρελή” και “μωρή” την Σία Αναγνωστοπούλου που καθόταν δίπλα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Πληροφορούμενη την καταγγελία Τζανακόπουλου, η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη πήγε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών όπου χαρακτήρισε ψέματα ότι έβρισε οποιοδήποτε βουλευτή και ότι μίλησε απρεπώς, λέγοντας ότι αυτά που τις αποδίδουν θα πρέπει και να τα αποδείξουν καθώς η συζήτηση μεταδιδόταν ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής.

 

 

Αυτό που παραδέχθηκε ότι ανέφερε ήταν ότι πράγματι κινήθηκε προς την πλευρά που καθόντουσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να τους δείξει την φωτογραφία των κυρίων Τσίπρα και Όρμπαν όταν φωτογραφιζόντουσαν μαζί.

Όλα αυτά τα… “ωραία” συνέβησαν λίγο πριν την λήξη της συνεδρίασης της “Κύρωσης της Συμφωνίας για την έδρα μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) για τη λειτουργία του επιχειρησιακού γραφείου της EASO στην Ελλάδα”.

Πηγη

The post Χοντρός καυγάς Βούλτεψη – Τζανακόπουλου στη Βουλή: Γιατί η “γαλάζια” βουλευτής έδειχνε φωτογραφία Τσίπρα – Όρμπαν appeared first on emagazin.