Χαρδαλιάς: Είμαι βαθιά θρησκευόμενος, τα μέτρα αποδείχθηκε οτι έπρεπε να παρθούν άμεσα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν κρύβεται είναι ευθύς και αληθινός και αυτό αποκαλύπτεται καθημερινά στην ενημέρωση-συνήθεια για τους πολίτες ακριβώς στις 18:00.

Τις τελευταίες εβδομάδες, μαζί με τον Σωτηρη Τσιόδρα, ο Νίκος Χαρδιαλιάς έχει μπει στο σπίτι του κάθε έλληνα. Το βράδυ της Πέμπτης ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στον Αντώνη Σρόϊτερ στον Alpha και μίλησε για την πανδημία, τα μέτρα, απάντησε για το εάν είναι αυστηρός, αλλά και για οικογένειά του.

Η καθημερινότητά του, δύσκολη. Ξυπνά αρκετά νωρίς το πρωί, πηγαίνει στο γραφείο του και ακολουθούν συσκέψεις με φορείς, ενώ κάθε ημέρα πραγματοποιεί και τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό. Προς το μεσημέρι, όπως αποκάλυψε, ετοιμάζεται πάντα σε συνεργασία με τον κ. Τσιόδρα για την απογευματινή ενημέρωση των πολιτών.

Η συνέντευξη με τον Αντωνη Σρόϊτερ πραγματοποιήθηκε στον Υμηττό, εκεί όπου μεγάλωσε και πάλεψε για χρόνια από την Τοπική αυτοδιοίκηση ως Δήμαρχος Βύρωνα. «80.000 στρέμματα δάσους, ο τελευταίος πνεύμονας της Αττικής. Το καλοκαίρι κινδύνεψε αλλά ήμασταν όλοι εδώ» λέει ξεκινώντας την εκπομπή.

Χαρδαλιάς: Υπάρχει η ανάγκη να πω την αλήθεια και τα δεδομένα

Μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ερωτηθηκε για την κριτική που δέχεται αλλά και για το γεγονός ότι έχει γίνει έμπνευση για τραγούδια. Οσον αφορά στο αυστηρό ύφος με το οποίο παρουσιάζεται στην καθημερινή ενημέρωση στις 18:00 σημείωσε

«Προσπαθώ να είμαι ευθύς, με τον ίδιο τρόπο που επικοινωνώ στην καθημερινότητά μου, έτσι με τον ίδιο τρόπο επικοινωνώ με τους συμπολίτες μου. Υπάρχει η ανάγκη να πω την αλήθεια και τα πραγματικά δεδομένα. Το θέμα δεν είναι το αυστηρό ύφος αλλά αν αυτά που λέμε έχουν φέρει αποτελέσματα».

Οσον αφορά στα μέτρα και τη σταδιακή άρση τους σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Η αποκλιμάκωση των μέτρων θα γίνει βήμα βήμα. Θα γίνει σε δυο φάσεις.

Η πρώτη αφορά στα μέτρα που θα τρέξουν τον Μάιο και η δεύτερη που θα τρέξουν τον Ιούνιο. Αξία για όλους μας έχει η ανθρώπινη ζωή και η διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας».

«Θα πάμε βήμα βήμα προς μια νέα κανονικότητα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Θέλει 12 με 18 μήνες, ίσως και νωρίτερα. Όλοι μας θα πρέπει να κρατήσουμε ξεκάθαρους κανόνες υγιεινής. Η ζωή μας θα αλλάξει γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την επόμενη ημέρα, όπου θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στον εαυτό μας και στους συνανθρώπους μας», είπε ο ο κ. Χαρδάλιας.

Χαρδαλιάς για νέο κύμα κορωνοϊού τον ερχόμεο χειμώνα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αποκάλυψε ότι οι ειδικοί φοβούνται ένα νέο κύμα τον ερχόμενο χειμώνα, αλλά αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας. «Μέλημά μας δεν είναι μόνο να σταματήσουμε την εξάπλωση της νόσου, αλλά να δημιουργήσουμε τις δομές και τις υποδομές ώστε στο δεύτερο κύμα τον χειμώνα να είμαστε πιο έτοιμοι. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και αξίζουν συγχαρητήρια στο υπουργείο Υγείας, αλλά και επιχειρησιακά. Είμαστε έτοιμοι με μονάδες και δομές που δεν είχε η χώρα».

Χαρδαλιάς: Πήραμε πολύ νωρίς τα μέτρα με την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού

Ο κ. Χαρδαλιάς αποκάλυψε ότι από τον Φεβρουάριο γίνονταν ασκήσεις επι χάρτου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και αυτό έχει βοηθήσει ώστε τώρα να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων. «Πήραμε πολύ νωρίς τα μέτρα με την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού με μόνο γνώμονα την ανθρώπινη ζωή.