Αυτός είναι ο νεαρός ιδρυτής των Mikel που ελάχιστοι έχουν δει (ΦΩΤΟ)

Μπορεί να γνωρίζεις ήδη ότι ο ιδρυτής των Mikel είναι ο Λευτέρης Κυριακάκης. Το πιο πιθανό είναι όμως να μην τον έχεις δει ποτέ. Και δεν είναι περίεργο.

Πολλοί τον ακούνε ελάχιστοι γνωρίζουν ποιος είναι. Ο λόγος για τον ιδρυτή και βασικό μέτοχο της Λαρισινής αλυσίδας καφέ Μικέλ Λευτέρη Κυριακάκη ο οποίος αποφεύγει συστηματικά να εκθέτει τον εαυτό του στο φωτογραφικό φακό. Αυτό τουλάχιστον μέχρι χθες Δευτέρα που άλλαξε στάση και δέχτηκε να φωτογραφηθεί στα εγκαίνια της πλατείας ΟΣΕ στο σταθμό της Λάρισας, την οποία η εταιρεία του ανακαίνισε πλήρως σε συνεργασία με τον σύλλογο σιδηροδρομικών υπαλλήλων της πόλης.

Ο ιδρυτής των Μικέλ εικονίζεται στην πρώτη φωτογραφία δίπλα στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη και κάτω στη δοξολογία των εγκαινίων δίπλα στην ακολουθία του μητροπολίτη.

 

Το αναβαθμισμένο πάρκο του ΟΣΕ στην ομώνυμη πλατεία περιλαμβάνει παιδότοπο, τρένα αντίκες κ.λ.π. και από σημείο εγκατάλειψης γίνεται το στολίδι του σταθμού. Να θυμίσουμε ότι τα Μικέλ έχουν αναλάβει εδώ και ένα περίπου χρόνο το εσωτερικό Καφέ του σιδηροδρομικού σταθμού της Λάρισας αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ταξιδιώτες.

Το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2008 στη διασταύρωση Κύπρου και Πανός.

Σήμερα λειτουργούν πάνω από 200 καταστήματα σε 8 χώρες: Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Βουλγαρία και Σαουδική Αραβία. Απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους στο σύνολο των χωρών αυτών, ενώ χρησιμοποιεί ετησίως ως πρώτη ύλη 370 τόννους καφέ, ο οποίος ισοδυναμεί με 25.000.000 καφέδες τύπου espresso.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr

Φωτό Αλεξ. Παπαγεωργίου tinealarissa.gr