Αυτό είναι #challenge ! Κόσμος μαζεύει μαζικά σκουπίδια και καθαρίζει πάρκα και παραλίες σε όλον τον πλανήτη

Μια νέα «πρόκληση» έχει αρχίσει να κατακλύζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνει ήδη τον κόσμο καλύτερο, με ανθρώπους  σε όλον τον κόσμο να καθαρίζουν εθελοντικά πάρκα και παραλίες από τα σκουπίδια.

Το «Trashtag Challenge» ήδη εμπνέει εκατοντάδες κόσμου σε Twitter, Instagram και Reddit να βγουν μια βόλτα έξω και να μαζέψουν οποιοδήποτε σκουπίδι συναντούν μπροστά τους.

Προκειμένου να πάρει κάποιος μέρος στο viral challenge, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να βρει μια περιοχή γεμάτη με απορρίμματα ή έστω έναν ξεχειλισμένο κάδο, να τα καθαρίσει και κατόπιν να δημοσιεύσει φωτογραφίες από το πριν και το μετά, χρησιμοποιώντας το hashtag #trashtag.

Η αλήθεια είναι ότι το εν λόγω hashtag δεν είναι καινούργιο, αφού κυκλοφορεί εδώ και κάμποσα χρόνια. Το 2015 η UCO, μια εταιρία η οποία κατασκευάζει εξοπλισμό για κάμπινγκ, ορειβασία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, είχε αρχίσει το πρότζεκτ #TrashTag, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να συλλέξει 10.000 απορρίμματα από την φύση ως τον Οκτώβριο του 2016.

Άγνωστο έως τώρα πώς, η πρωτοβουλία άρχισε ξανά να εξαπλώνεται μέσα στο σαββατοκύριακο, με εκατοντάδες χρήστες να διαφημίζουν την ιδέα, προσκαλώντας άλλους να βρουν «ένα μέρος που χρειάζεται καθάρισμα» και να τραβήξουν μια φωτογραφία όταν «θα έχουν κάνει κάτι γι’ αυτό».

View image on Twitter

Steben Stupid@steben316

View image on TwitterView image on Twitter

Adhiti@frizhbee

View image on Twitter

View image on TwitterView image on Twitter

Robbie McNeil@RMcNeil2105

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

OREGON I.T. NOT IT⚾@OregonJOBS2

[lifo]

 

πηγη