Αυτή η κίνηση θα σώσει την ζωή του Ρινόκερου [βιντεο]

Ο ρινόκερος με δύο κέρατα, το ένα πίσω από το άλλο, ονομάζεται και αφρικανικός ή μαύρος και είναι ο μικρότερος του είδους με μήκος 3-3,75 μέτρα, ύψος 1,5 μέτρα και βάρος 2 τόνους. Το πιο μακρύ από τα 2 κέρατα φθάνει τα 1,30 μέτρα. Είναι ο πιο επιθετικός του είδους, μοναχικός και δύστροπος, ενώ επιτίθεται όταν διαταραχθεί η ησυχία του. Ο πλατύρρινος, γνωστότερος ως λευκός, είναι ο μεγαλύτερος του είδους, με μήκος που φτάνει τα 4 μέτρα, ύψος τα 2 μέτρα και βάρος τους 3 τόνους. Φέρει επίσης δύο κέρατα, το χείλος του όμως είναι πλατύ, αντίθετα με τον «μαύρο» ρινόκερο του οποίου είναι μυτερό σαν προβοσκίδα, ο ίδιος βρίσκεται δε στις περιοχές της Νοτίου Αφρικής. Χαρακτηρίζεται ως πιο κοινωνικός, ζει σε μικρές ομάδες και είναι σπάνια επιθετικός. Το χρώμα του δέρματος και των δύο ειδών είναι γκριζωπό και δεν σχετίζεται με την ονομασία τους. Χαρακτηριστικό των αφρικανικών ρινόκερων είναι η συμβίωση τους με ένα είδος πτηνού, τους βουφάγους, που τρέφονται με παράσιτα του δέρματος.

(wikipedia )

 

H μόνη λύση για να προστατέψουν τους Ρινόκερους απο τους λαθροκυνηγούς είναι να κόψουν το μπροστά κέρατο που τελευταίως έχει γίνει η νούμερο 1 αιτία κυνηγιού του συγκεκριμένου ζώου.

Κάποιοι όμως δεν μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια και ανέλαβαν να αφαιρέσουν τα κέρατα απο τους Ρινόκερους της περιοχής λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως προστατευτικές ποδιές και ωτασπίδες για τους “αγριους” φίλους τους.

Να σημειωθεί οτι το κέρατο του Ρινόκερου είναι σαν τα δικά μας νύχια ( έχουν κερατίνη ) και πρέπει να κόβονται καθως δεν συνδέονται με νεύρα και δεν αποφέρουν πόνο .

Το βίντεο έκανε τον γύρω του διαδικτύου στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα στους λαθροκυνηγούς .

Δείτε το βιντεο