Αντί να πάρουν κανέναν μετανάστη μας στέλνουν κοντέινερ απο την Αυστρία

Σε 181 ανέρχονται τα κοντέινερ διαμονής και για προσφυγικούς καταυλισμούς που αποστέλλει η Αυστρία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ORF) και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, αποστέλλεται υγειονομικό υλικό, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης της διασποράς του κορονοϊόυ. Η μεταφορά του υλικού θα συγχρηματοδοτηθεί από την Κομισιόν.

Ο αρμόδιος για διαχείριση κρίσεων Επίτροπος της Ε.Ε. Γιάνεζ Λέναρτσικ τόνισε ότι «η πανδημία του κορονϊού έχει πλήξει όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα».

Η Αυστρία είχε αποστείλει τον Μάρτιο στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ειδική ομάδα της αυστριακής αστυνομίας Cobra, αλλά και ανθρωπιστική βοήθεια.

Τσιόδρας, Χαρδαλιάς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως έγκυος γυναίκα που φιλοξενείται σε ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί ως δομή στο Κρανίδι, βρέθηκε θετική στον νέο κορονοϊό.

Στο ξενοδοχείο μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

​Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα.

Στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι μετέβησαν για επιτόπιο έλεγχο επίσης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγη  Pentapostagma.gr