Αλβανοί πήγαν για διαδήλωση στο Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου και έφυγαν με πρόστιμο 50.000€

Άμεση ήταν η αντίδραση του αρχιεπιθεωρητή Υγείας της Περιφέρειας Αργυροκάστρου, κ. Edi Sinojmeri, για την παραμονή συγκέντρωση του εθνικιστικού Συλλόγου «Djemtë e Labërisë» έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. 

 

Οι λιγοστοί διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ελληνικό Προξενείο στο Αργυρόκαστρο ζητώντας την απομάκρυνση του Έλληνα Πρόξενου κ. Λάμπρου Κακίση τον οποίο κατηγορούν πως λειτουργεί εις βάρος της Αλβανίας.

Η αλβανική αστυνομία προχώρησε και σε προσαγωγές των ηγετών της συγκεκριμένης οργάνωσης οι οποίοι προ ημερών είχαν δώσει στην δημοσιότητα βίντεο οπού έβαζαν φωτιά στην σημαία της Βορείου Ηπείρου.

 

“Δεν είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε την Ελλάδα, αλλά τον Έλληνα πρόξενο στην Αργυροκάστρα. Οι Αλβανοί και οι Έλληνες είναι λαοί.”

Πριν από λίγες μέρες, το φόρουμ “Boys of Labëria” έκαψε την ελληνική σημαία στο νεκροταφείο της Këlcyra, όπου τα ερείπια των Ελλήνων στρατιωτών βρίσκονται για ανάπαυση.

Αλλά σήμερα είπαν: “Είμαστε εναντίον του καψίματος σημαιών τόσο για την Αλβανία όσο και για την Ελλάδα. Η σημαία της Ελλάδας πρέπει να τιμηθεί επειδή οι άνθρωποι του Αρβανίτα ρίχνουν αίμα. Δέχονται πολλά πράγματα σε εμάς πριν αυτές οι εχθρικές ομάδες μας χωρίσουν, ξένοι κύκλοι που θέλουν αδελφότητα.