Άγνωστα μαχητικά βομβάρδισαν την μεγαλύτερη Τουρκική βάση στην Λιβυή. Φήμες για εμπλοκή πολλών χωρών .

Αναφορές για 30 νεκρούς Τούρκους στρατιωτικούς-Καταστράφηκαν συστήματα αεράμυνας MIM 23 Hawk

Στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε στο alarabiya ότι μαχητικά στόχευσαν με αεροπορικές επιθέσεις τη βάση Al-Watiyah στη Λιβύη, αργά το βράδυ του Σαββάτου και κατέστρεψαν ένα τουρκικό σύστημα αεράμυνας και επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους. Πηγές του LNA αναφέρουν πως κατά τ΄αεροπορικά χτυπήματα σκοτώθηκαν 3 Τούρκοι στρατηγοί και δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες εξ αυτών κι ο Τούρκος υψηλόβαθμος στρατιωτικός που διορίστηκε από τον ΓΕΣ Yaşar Güler στρατιωτικός διοικητής στην Τρίπολη….

Η πηγή είπε ότι 9 αεροπορικές επιθέσεις ακριβείας πραγματοποιήθηκαν σε τουρκικά συστήματα άμυνας, τα οποία εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στη βάση Al-Watiyah.

Πηγή αναφέρει πως σκοτώθηκαν πάνω από 30 Τούρκοι στρατιωτικοί που ήταν στο εσωτερικό της βάσης και την προετοίμαζαν επάνδρωναν με λογισμικά συστήματα….

Η πηγή επιβεβαίωσε την επιτυχία των επιδρομών και την εξουδετέρωση ενός συστήματος αεράμυνας του Τουρκικού MIM 23 Hawk, σημειώνοντας ότι 3 ραντάρ καταστράφηκαν πλήρως.

Πολιτοφυλακές της κυβέρνησης al-Wefaq στην Τρίπολη ελέγχουν τη βάση al- Watiyah μετά από προηγούμενη τακτική απόσυρση από τον LNA.

 

Η αίθουσα επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας της Γενικής Διοίκησης του LNA ανακοίνωσε: Αεροπορικές επιθέσεις με στόχο ραντάρ “Hawk” και συστήματα αεράμυνας αέρα και το σύστημα “Corral” που εγκαταστάθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις την Πέμπτη στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Uqba Bin Nafeh…

Σύμφωνα με το Reuters πολεμικά αεροσκάφη χτύπησαν την Watiya την πιο σημαντική αεροπορική βάση στη δυτική Λιβύη όπου η Τουρκία ίσως δομήσει βάση, ισχυρίζονται πηγές όπως στρατιωτική πηγή από τις δυνάμεις της ανατολικής περιοχής κι αυτόπτες.