Αγνοούνται τρεις δημοσιογράφοι του Sputnik στην Τουρκία. Θέλουν να κρύψουν την αλήθεια

Αγνοούνται τρεις δημοσιογράφοι του Sputnik στην Τουρκία

Τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου στα γραφεία του ρωσικού πρακτορείου Sputnik στην Κωνσταντινούπολη, όπως αναφέρει η ρωσική έκδοση της ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή την ώρα πραγματοποιούνται έρευνες στα γραφεία ενώ συνελήφθη και ο διευθυντής του μέσου.Το Sputnik στην Τουρκία δεν έχει κατορθώσει να έρθει σε επαφή με τους τρεις δημοσιογράφους που δέχτηκαν επίθεση στα σπίτια τους. Αγνοούνται τα ίχνη των τριών υπαλλήλων του πρακτορείου Sputnik στην Τουρκία που δέχτηκαν επίθεση χτες στο σπίτι τους, όπως ανέφερε η αρχισυντάκτρια του πρακτορείου, Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Η Σιμονιάν έγραψε στο Telegram ότι δεν έχει καταστεί εφικτή η επικοινωνία με τους τρεις υπαλλήλους εδώ και 9 ώρες. «Δεν έχουμε μπορέσει να επικοινωνήσουμε με τους υπαλλήλους μας στην Άγκυρα για 9 ώρες αφότου επικοινώνησαν με την αστυνομία για την αναφορά του περιστατικού από εθνικιστές ταραξίες που επιτέθηκαν στα διαμερίσματά τους», έγραψε η Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Οι τρεις δημοσιογράφοι που εργάζονται στο Sputnik Τουρκίας δέχτηκαν επιθέσεις στα σπίτια τους, το βράδυ του Σαββάτου. Οργανωμένες ομάδες αγνώστων προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες των διαμερισμάτων τους, φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα και εκτόξευαν απειλές. Οι δράστες αποκαλούσαν τους δημοσιογράφους «προδότες» και «Ρώσους κατασκόπους».Η Σιμονιάν διερωτήθηκε νωρίτερα για τον τρόπο που οι δράστες κατόρθωσαν να μάθουν τις διευθύνσεις κατοικιών των δημοσιογράφων.

 

πηγη ethnos.gr