Α. Μεσόγειο: Βαριά οπλισμένα ρωσικά υποβρύχια κατευθύνονται στη Συρία

Εξελίξεις θα έχουμε σύντομα στην Α.Μεσόγειο μετά την πληροφορία για μετακίνηση του καταδρομικού κατευθυνόμενων βαλλιστικών πυραύλων “Μοσκβά” στη Συρία με νέα είδηση για τρομερό υποβρύχιο με την ίδια κατέυθυνση.

Το ρωσικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι το υποβρύχιο Rostov-on-Don θα ενταχθεί στον στόλο της Μεσόγειου, μαζί με το έτερο υποβρύχιο Krasnodar που πλέει ήδη στην περιοχή.

Το υποβρύχιο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Rostov-on-Don θα επανέλθει σύντομα στη μόνιμη μεσογειακή ομάδα εργασίας του ρωσικού ναυτικού, ανέφερε ρωσική πηγή στο πολεμικό ναυτικό.

Η πηγή δεν διευκρίνισε εάν το υποβρύχιο Rostov-on-Don θα αντικαταστήσει το υποβρύχιο Krasnodar που βρίσκεται επί του παρόντος στη μεσογειακή μοίρα του ρωσικού ναυτικού ή θα ενταχθεί σε άλλη ειδική ομάδα.

Κανονικά, δύο από τα έξι υποβρύχια Project 636.3 του στόλου της Μαύρης Θάλασσας αναπτύσσονται στη Μεσόγειο. Η ανάπτυξή τους διαρκεί κατά μέσο όρο 18 μήνες, ενώ τα πληρώματα εναλλάσσονται κάθε τρεις μήνες.

Από το προηγούμενο ζευγάρι, το υποβρύχιο Stary Oskol εγκατέλειψε τη Μεσογειακή Μοίρα για επισκευές στο ναυπηγείο Kronshtadt Marine Plant, ενώ το Krasnodar παρέμεινε στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το υποβρύχιο Krasnodar αναμενόταν νωρίτερα να ακολουθήσει το Stary Oskol και να μεταβεί στο Kronshtadt Marine Plant για επισκευές.