7 «αθώα» σημάδια που φανερώνουν ότι μάλλον πάσχετε από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα

Αυτοάνοσο νόσημα – Συμβουλές υγείας: Πρόκειται για μια ασθένεια ή κατάσταση, η οποία είναι παρουσιάζεται, λόγω της επίθεσης που δέχεται ένας ιστός. Μάλιστα, καταστρέφεται από το ανοσοποιητικό σύστημα του ίδιου του οργανισμού.

Αυτοάνοσο νόσημα – Συμβουλές υγείας: Συμπτώματα

– Πυρετός – Κακουχία – Πόνος στις αρθρώσεις (σ.σ. αρθρίτιδα) – Εξανθήματα – Υπέρταση

 

Αυτοάνοσο νόσημα – Συμβουλές υγείας: Αιτίες

Προσβάλλουν πιο συχνά τις γυναίκες. Το εξωγενές στρες έχει σχέση με την εμφάνιση ή την έξαρση αυτοάνοσων νοσημάτων. Το ενδογενές στρες έχει επίσης σχέση, με την εμφάνιση ή την έξαρση αυτοάνοσων νοσημάτων. Τα αυτοάνοσα νοσήματα προσβάλλουν ένα όργανο ή συστηματικά μπορεί να προσβάλλουν πολλούς ιστούς και όργανα.

Αυτοάνοσο νόσημα – Συμβουλές υγείας: Τα επτά σημάδια

Διαταραχές στο βάρος: Απώλεια ή αύξηση βάρους, εξαιτίας κάποιου αυτοάνοσου νοσήματος (σ.σ. π.χ. αυτοάνοσες παθήσεις θυρεοειδούς). Γαστρεντερικές διαταραχές: Διάρροια ή δυσκοιλιότητα μπορεί να συνδέεται, με αυτοάνοσες παθήσεις θυρεοειδούς (σ.σ. π.χ. η Χασιμότο). Μούδιασμα στα χέρια ή τα πόδια: Πρόκειται για αρχικό και βασικό σύμπτωμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Το ίδιο και οι μυϊκοί σπασμοί. Ξηρότητα στο στόμα, τα μάτια και το δέρμα: Σύμπτωμα του συνδρόμου Σιόγκρεν. Μπορεί να συνυπάρχει με την αρθρίτιδα. Έντονη κόπωση: Αποτελεί ένα από τα συμπτώματα αυτοάνοσου νοσήματος (σ.σ. π.χ. αυτοάνοσες παθήσεις θυρεοειδούς). Αλλοιώσεις στο δέρμα: Σχετίζονται με την ψωρίαση, το σκληρόδερμα, τον λύκο και το έντονο στρες. Πόνοι στις αρθρώσεις και τους μύες: Μπορεί να παρουσιαστούν στη θυρεοειδίτιδα Χασιμότο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πόνοι υποχωρούν.

Πηγή: enimerotiko.gr

The post 7 «αθώα» σημάδια που φανερώνουν ότι μάλλον πάσχετε από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα appeared first on Koyzoylo.gr.