Απανωτά ”χτυπήματα” κατά χώρας μας! – Οι Καταριανοί ”εξαφάνισαν” το Καστελόριζο & οι Γερμανοί ”εκτελούν” τον ελληνικό τουρισμό

Απανωτά ”χτυπήματα” κατά χώρας μας! – Οι Καταριανοί ”εξαφάνισαν” το Καστελόριζο & οι Γερμανοί ”εκτελούν” τον ελληνικό τουρισμό

Απίστευτο και όμως αληθινό. Την στιγμή που η χώρα μας δίνει ”μάχη” για να βγει από την οικονομική ”λαίλαπα”, οι Γερμανοί, με νέο ”χτύπημα”, προσπαθούν να ”σκοτώσουν” τον ελληνικό τουρισμό.
Πρόκειται για ένα ”δώρο” με έμμεσο τρόπο στην Τουρκία, καθώς η Ελλάδα θα ”πεθάνει” οικονομικά εάν σταματήσουν οι τουριστικές ροές!

Με το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα ασχολείται άρθρο στην εφημερίδα Nordwest. Το άρθρο αναφέρεται στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον Covid 19, ωστόσο θεωρεί πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται “ένας πολύ σκληρός υπολογισμός. Σ’ αυτόν όμως όμως ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι – μεταξύ άλλων και για τουρίστες που προσελκύονται με ανέντιμο τρόπο”. 

Το άρθρο κάνει λόγο για “εξωραϊσμένη πραγματικότητα” και αναφέρει: “Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος: μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα. Είναι γελοία χαμηλό. Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο. Η Ελλάδα στον τομέα του κορωνοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ. Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι ενεργούν με το σκεπτικό “χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα“.

Το άρθρο επισημαίνει πως ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ και επισημαίνει πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών: “Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για ξένους τουρίστες. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δεν παύει να διαλαλεί πως ‘η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης στη φετινή τουριστική χρονιά’”.

Και η εφημερίδα καταλήγει: “Συμπέρασμα: καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές. Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα. Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορωνοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νoιάζει“.

Αυτοί είναι οι Γερμανοί!

Και όλα αυτά, την στιγμή που οι Καταριανοί, σύμμαχοι της Τουρκίας, εμφάνισαν έναν προκλητικό χάρτη σε αφιέρωμα που έκαναν υπέρ των μεταναστών στη χώρα μας, καθώς όπως μπορείτε να δείτε, εξαφανίζουν το Καστελόριζο από την περιοχή, κάνοντας ένα απίστευτο ”δώρο” στην Άγκυρα.

πηγη Pentapostagma.gr