10 διαφημίσεις από τη δεκαετία του 90 που θα κάνουν όλους τους 30 και άνω να νοσταλγήσουν

Παλιές διαφημίσεις: Το χρόνια περνούν συνεχώς και οι άνθρωποι μεγαλώνουν. Εκείνοι που έζησαν στο παρελθόν έχουν νιώσει στο πετσί τους, μία αλλαγή, η οποία μόνο ως μικρή δεν λογίζεται. Τα δεδομένα φαίνεται πως έχουν αλλάξει από παλιά και στο χώρο της ελληνικής τηλεόρασης και ο λόγος είναι προφανής. Αποσύρσεις προϊόντων, διαφορετικές καταναλωτικές ανάγκες ή ανάγκες ανανέωσης των προϊόντων σε διάφορους τομείς.

Για όσους βρίσκονται στην ηλικία των τριάντα ετών ή είναι μεγαλύτεροι, ορισμένες διαφημίσεις από τη δεκαετία του ’80 έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στη μνήμη τους. Ο λόγος είναι προφανής για τους ίδιους, αλλά άγνωστους για τους άλλους, οι οποίοι δεν έχουν ζήσει στις συγκεκριμένες εποχές.

Όποτε κάποιος άνθρωπος της συγκεκριμένης ηλικίας βλέπει τις προαναφερθείσες διαφημίσεις στο Youtube, είναι βέβαιο πως νοσταλγεί εκείνα τα χρόνια. Εκείνα, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με το «σήμερα» ή το «τώρα». Εκείνα που έπινε πρώτα το Carnation από την τσίγκινη συσκευασία που άνοιγε η μητέρα του για να μην κοπεί και έπειτα έπαιρνε τη μπάλα για να πάει να παίξει στη γειτονιά του. Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα νοσταλγίας.

10 διαφημίσεις από τη δεκαετία του 90 που θα κάνουν όλους τους 30 και άνω να νοσταλγήσουν - Εικόνα 1

Παρακάτω βρίσκεται μία σχετική λίστα με τις κλασσικές διαφημίσεις από εκείνη την εποχή (σ.σ. από τη δεκαετία του ’80).

Παλιές διαφημίσεις: Ακολουθούν εννέα διαφημίσεις από τη δεκαετία του ’80

Παλιές διαφημίσεις: Επιπλέον, διαφημίσεις από τη δεκαετία του ’80

Παλιές διαφημίσεις: Οι υπόλοιπες διαφημίσεις από τη δεκαετία του ’80

Πηγή