Κατρίνης: Το νέο ΕΣΠΑ απαιτεί νέα λογική, το έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση της ΝΔ;

κατρίνης

«Το νέο ΕΣΠΑ απαιτεί νέα λογική, το έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;» δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού, στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε σήμερα, κάνοντας λογικά άλματα, να παρουσιάσει μια ανεστραμμένη εικόνα της πραγματικότητας.

Από την μία καταδίκασε τις κοντόφθαλμες πρακτικές διαχείρισης των πόρων του ΕΣΠΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση, από την άλλη κάλυψε την δική του κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να τις εφαρμόζει για να εμφανίζει αύξηση της απορροφητικότητας», ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Όταν ζητήσαμε από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει στην βουλή σε συγκεκριμένη ερώτηση και να τεκμηριώσει με στοιχεία ότι αυτή η αύξηση δεν είναι προϊόν ‘’δημιουργικής λογιστικής’’, τότε επικράτησε σιωπή.

Η οριακή κατάσταση η οποία βρίσκεται σήμερα το ΕΣΠΑ, το οποίο πρέπει μέσα σε τρία χρόνια να απορροφήσει το 65% των πόρων που υπολείπονται, δεν επιτρέπει μεγαλοστομίες και ασκήσεις αισιοδοξίας, αλλά απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, υπεύθυνη δράση και συναίσθηση του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου που απομένει», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

The post Κατρίνης: Το νέο ΕΣΠΑ απαιτεί νέα λογική, το έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση της ΝΔ; appeared first on .