Αχτσιόγλου: Καμία δέσμευση για τριετίες και κατώτατο μισθό από τη ΝΔ

Αχτσιόγλου, ανεργίας

Η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου προχώρησε σε δήλωση σχετικά με το θέμα του κατώτατου μισθού.

Διαβάστε τη δήλωση:

Καμία ουσιαστική και συγκεκριμένη δέσμευση για την προστασία των τριετιών και για την αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020 δεν ανέλαβε ο κ. Μηταράκης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτησή μου προς την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Αντιθέτως, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΝΔ επέλεξε να επιτεθεί στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με ανυπόστατους ισχυρισμούς και υιοθετώντας επιχειρήματα του ΣΕΒ, ο οποίος έχει προσφύγει στο ΣτΕ για την κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό.

Τη στιγμή που έχει ήδη καταργήσει το αιτιολογημένο των απολύσεων και την προστασία των εργολαβικών εργαζομένων, τη στιγμή που καταθέτει νομοσχέδιο διάλυσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δεσμεύεται ούτε για τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων προφανώς για να μην χαλάσει τη σχέση της με τον ΣΕΒ.

The post Αχτσιόγλου: Καμία δέσμευση για τριετίες και κατώτατο μισθό από τη ΝΔ appeared first on .